12 Şubat 2011 Cumartesi

Bakış Açısı


Kabuğunu Doldurmak Üzerine

 Yanlış anlaşılmak, insanoğlunun en büyük korkularından biriymiş gibi gelir bana. Hiç anlaşılamamaktan bile daha kötü bir durumdur sanki.

 Sizin açınızdan bakıldığında, her şey çok güzeldir ya da en azından olması gerektiği gibidir. Ne bir art niyet vardır aklınızda ne de kötü tek bir düşünce. Ancak bir zaman sonra anlarsınız ki, karşı taraf için durum hiç de sizin sandığınız gibi değildir. Yaptığınız her şey, söylediğiniz her kelam bambaşka anlamlandırılmış, ortaya da sizinle hiç ilgisi olmayan bir resim çıkmış. Uğraşır didinirsiniz neyin ne olduğunu anlatmaya, neyi niye yaptığınızı açıklamaya. Ama ,bir bataklık içindeymişçesine, debelendikçe batarsınız. Hani atomu parçalamak daha kolaydır ya önyargıyı yıkmaktan. Bu da öyle bir durumdur aslında, yanlış anlaşıldıktan sonra geri dönüşü neredeyse imkansızdır.

İşte tam bu noktada, durur düşünür insan. ‘Yaptığım onca şey, dediğim onca kelime, kullandığım onca mimik, onca jest beni anlatmaya yetmemiş’. Bir anlık başarısızlık hissi çöker yüreğine bireyin. ve o nokta da bir isyan başlar derinlerde, ‘madem bana rağmen, siz istediğinizi göreceksiniz, bundan sonra sizin gördüğünüz gibi olurum’ çığlığı eşliğinde.
Yanlış anlaşılmamak uğruna, yanlış yaptığını bile bile “kabuğunu doldurmaya” başlar insan, hiç istemese de…



Yazan Yöneten: İsmini Vermek İstemeyen Seyirci


"Kabuğunu Doldurmak" çok yeni bir deyiş benim ve bizim için. Yıllarca üzerinde çalışılmış ama bir anda söylenivermiş bir söz.. Üstüne az düşünülmüş, gerçekle çokça örtüşmüş bir söz. Yıllarca biri düşündürtsün diye, biri söylettirsin diye özenle bir köşede beklemiş.


Ve bence Kabuğunu Doldurmak;

Şöyle birşey olabilir; 
Kim olduğumuzu bilememek gibi mesela
Olduğumuzdan az bilmek ya da
Olamayacağımız şeyler gibi davranmak!
Çokça beklenti yaratıp, sıkça hayal kırıklığı yaşatmak!
Bir nevi karton aslan işte..
Karşılayamadığın beklentiler kadar boştur kabuğun,
Ve ben kabuğunu dolduramayan adamdan korkarım..

Yazan Yöneten: U.E.T.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sence?

Aşkın Tarifleri

Size aşkı tarif edeyim mi? Aşk eşittir tüm sevgi ile bağdaştırdıklarınız!  Aşk, sizin tüm umutsuzluğunuz Ve aşk sizin tüm umudunuz! Ve üzgün...